gecertificeerd en gediplomeerd

Energielabel aanvragen Schagen

Een energielabel aanvragen in Schagen voor uw woning of bedrijfspand.

Bij Ridoh kunt u dit nu gemakkelijk en voordelig aanvragen door middel van onze boekingsformulier, zo heeft u binnen 3 stappen een erkend energielabel.

Bij advertenties voor de verkoop of verhuur van bestaande woningen dient er een geldig energielabel te worden getoond. Een energielabel kan daarnaast een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning en de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.

Stap 1: Afspraak inplannen
Plan een afspraak in voor een keuring
Stap 2: Bezoek EP-adviseur
Onze gecertificeerde adviseur komt bij u langs voor een opname tijdens het door u ingeplande moment
Stap 3: Ontvangen energielabel
Ontvang binnen een week uw energielabel aan de hand van de nieuwe bepalingsmethode NTA8800

Wat is een energielabel?


Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Woningen en gebouwen met label A++++ zijn het energiezuinigst, de minst zuinige krijgen energielabel G. Daarnaast is op het energielabel het theoretische energieverbruik in kWh per m² te zien en het aandeel hernieuwbare energie. Ook staan op het energielabel adviezen over het energiezuiniger maken van uw huis of gebouw. Een energielabel is tien jaar geldig.

 

Gecertificeerd en gediplomeerde EP adviseurs

De gecertificeerde en gediplomeerde EP adviseurs van Ridoh  staan klaar voor u om het energielabel van uw woning te bepalen. Wij zijn actief in Schagen, echter bestaat ons werkgebied uit heel Noord-Holland. 

Een afspraak maken met een van onze deskundige adviseurs is gemakkelijk doormiddel van de onderstaande planningstool.

Ridoh team foto

Ons team

Wij staan graag voor u klaar.

 

Wilt u dat wij contact met u opnemen, laat dan via onderstaand contactformulier uw gegevens achter en wij bellen u dan uiterlijk binnen 1 werkdag terug om een afspraak in te plannen.

 

 

 

Wil je weten hoe energiezuinig jouw woning of bedrijfspand is? Dan is het aanvragen van een energielabel een verstandige keuze. Een energielabel geeft namelijk inzicht in de energieprestaties van een gebouw. Zo kun je zien hoeveel energie er verbruikt wordt en welke maatregelen er genomen kunnen worden om het energieverbruik te verminderen.

Het aanvragen van een energielabel voor een woning of bedrijfspand is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering. Maar ook als je geen plannen hebt om te verkopen of verhuren, is het aanvragen van een energielabel een slimme keuze. Een energielabel kan namelijk leiden tot een lagere energierekening.

De kosten voor een energielabel zijn afhankelijk van het type gebouw en de grootte ervan. Voor een woning liggen de kosten tot 175m² op €260,- inclusief BTW. Voor een bedrijfspand of utiliteitsgebouw liggen de kosten hoger en is de vanaf prijs €395,- exclusief BTW.

Voor nieuwbouw geldt dat er bij oplevering een definitief energielabel wordt afgegeven door de aannemer of ontwikkelaar. Wij kunnen deze BENG berekening tevens opstellen en doen dit op de detail-methodiek. Bij bestaande bouw is dit niet het geval en kan er een energielabel worden aangevraagd en hanteren wij de basis-methodiek. Het energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Onze adviseur komt langs om uw woning of bedrijfspand te inspecteren en te beoordelen op verschillende aspecten zoals isolatie, verwarming en ventilatie. Op basis van deze inspectie wordt het energielabel opgesteld en geregistreerd in het landelijke Energielabel Register. U kunt opzoeken of u al een energielabel heeft in de database van ep-online: www.ep-online.nl

Kortom, een energielabel aanvragen is niet alleen verplicht, maar ook verstandig. Het geeft inzicht in de energieprestaties van jouw woning of bedrijfspand.

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand? Dan kunnen wij dit verzorgen.

Voordelen energielabel via Ridoh:

  • Een gecertificeerd en gediplomeerd EP-adviseur aan huis;
  • Direct een afspraak inplannen via onze tool;
  • Scherpste tarieven van Noord-Holland;
  • Gedetailleerd energieprestatierapport;
  • Energielabel binnen 1 week;
  • Registratie van het energielabel in het landelijk gegevensbestand;
  • Ontvangst van het energielabel per e-mail.